4 Temmuz 2014 Cuma

6,5 ay bitti bile

Benim bebeğim büyüyor, hem de zamanın nasıl geçtiğini biz anlamadan, sanki hep hayatımızdaymış gibi hep aynıymış gibi, bazen de aa gördün mü ne yaptı diye şaşkınlıklarımızla hep değişim içindeymiş gibi... Sağlıkla büyü yavrum, mutlu, huzurlu ve bizimle büyü..

6,5 ay bitti, bugün doktor kontrolümüz vardı, gelişimin gayet iyi gidiyor çok şükür. Biraz kilo alımın düştü bu da normalmiş, artık eskisi gibi her ay 1kg almayacaksın :) Yoksa nolurdu halimiz şimdiden kollarımız ağrıyor oğluş :)

Yaklaşık bir aydır tek başına oturuyorsun, önceleri sağ elinle destekliyordun kendini ama artık çok şükür tek başına oturuyorsun.2- 2,5 aydır mama sandalyesinde oturuyorsun, biz yemek yerken sen de dahil olmak istiyorsun. Ama hep bizim yediğimiz, baharatlı ve tuzlu yemekleri istiyorsun. Sana özel yaptığım mama ve çorbaları hiç sevmedin. Hakikaten sevilecek gibi de değil, tatsız tuzsuz. Birde bebeklerin tad alma duyusu hemen gelişmez diyorlar, senin baya baya var kuzucum. Ekşiyi çok seviyorsun, geçenlerde limon bile kemirdin. Bizim yiyemediğimiz erik püresini bayıla bayıla yedin. Hem ekşilikten dolayı yüzünü buruşturup kafanı sallıyorsun hem de tekrar istiyorsun. Ek gıdaya yavaş yavaş alışıyoruz, hem sen hem ben. Artık akşam yemeklerinde sofrada senin de tabağın var, yoğurt, çorba ve su :) Çok olmasa da yiyorsun işte, zamanla daha da oturacak çünkü kaşıkla yemeyi seviyorsun oğlum. bugün bardaktan su içtin, pek hoşuna gitti. Bizim gibi davranmak istiyorsun bebek işi mamaları ve formatları çok sevmiyorsun kuzucum.

Artık dönüyorsun, emeklemeye çalışıyorsun. Henüz başarılı olamadın ama daha çook erken zaten ama sanırım sen bu işi de erkenden kıvıracaksın. Oscar'a deli oluyorsun, onu görünce yüzünde gülücekler açıyor, o kadar güzelsiniz ki :)) Oscar'a ulaşmak için hamle yapıyorsun emeklemek için. Zaten sanırım onun sayesinde erken yürüyebilirsin bile :)) Kuyruğuna bayılıyorsun, pusuya yatıp tutmaya çalışıyorsun, tutunca da ayarın yok sıkıyorsun . Zavallı Oski sana çok şükür büyük tepkiler vermiyor, tabi hep kontrol ediyoruz. Ona dokunmak seni çok mutlu ediyor.

Işığa epeydir bayılıyorsun, babacığın seni lambalara kaldırıyor pek mutlu oluyorsun, değmeyin keyfine...
Güneşi sevmiyorsun, o kadar beyazsın ki, gözlerini hiç açamıyorsun. Ama odandaki Güneş Lambanı çok seviyorsun. Babacığın güneş sistemi yapacak odana, biraz ön deneme bir iki top asmıştı lambanın yanına ama sen sürekli gözün havada onlara ulaşmak istedin o nedenle kaldırdık :) Benim yaramazım, tatlı meleğim.

Tek başına vakit geçirebiliyorsun, oyuncaklarınla oynamayı, onları kemirmeyi çok seviyorsun ama uzun süre değil. Yalnız olmak çok da hoşuna giden birşey değil, ama sürekli ilgi de çok hoşuna gitmiyor. Arada kendi başına birşeyler yapmak da istiyorsun. Şimdiden karakterin oluşuyor, şekilleniyor bebeğim.

Gece uykusuna daha kolay geçiyorsun artık ama hala kesintisiz uyumuyorsun, yeni bebek gibi 2-3 saatte bir kalkıp emiyorsun, tabi bu arada ben sürekli uykusuz kalıyorum :)) Sabah 06:30- 07:00-07:30 bazen 05:30 uyanıp güne erkenden başlıyorsun, genelde yatakta oyun oynuyorsun, yanımızda ama ben uyuklarsam da mutsuz oluyorsun hemen tepki veriyorsun. Tek başına uykuya geçemiyorsun hala, çook uykun olsa da uykuya geçişine yardım etmek gerekiyor. Ama bunu iki gün önce kırdın, mama sandalyende uyuya kaldın ilk defa, çok tatlıydın kuzucum :)




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder