29 Haziran 2016 Çarşamba

Kreş ve Bez Bırakma

Bebeğim artık 2,5 yaşında bıcır bıcır çok tatlı konuşan, kibar, yardımsever ve akıllı bir çocuksun artık.

06.06.2016 tarihinde kreşe başladın, ve maşallah çok kolay uyum sağladın. Sadece hala her sabah uyu yok, mama yok okulda diye pazarlıkla gidiyorsun, sadece oyun oynayacakmışsın :) Onun dışında çok şükür diyelim, Filiz öğretmenini çok sevdin, oyunları, şarkıları çok sevdin ve eve gelince söylüyorsun bize bal dudak :)

Şu aralar söylediğin şarkılar;

  • What's the time what's the time tıs tıs! It is one o clock, two clock, three o clock..... (Saatlere ilgin bebeklikten geliyor ve sen şu an saatleri de öğrenmiş durumdasın, bizim çabamızla değil, senin isteğinle, ilginle gelişti bu durum da. Yaklaşık 3-4 aydır saati okuyabiliyorsun ve hatta şu aralar plan yapıyorsun mesela; saat 10 da napcaz, 11 de napcaz, 12 de napcaz gibi :))
  • One two buckle my shoe
  • Hickory dickory duck
  • Kutu kutu pense
  • Patates adam
  • sar sar sar makarayı, çöz çöz çöz makarayı
Severek söylediğimiz ama senin henüz söyleyemediğin diğer şarkılar da; ( bu şarkıların tüm hareketlerini yapıyoruz yaklaşık 16 aydır, canlandırıyoruz ve oldukça eğleniyoruz)

  • The wheels of the bus go round and round 
  • If you are happy and you know it clap your hands
  • Alibabanın bir çiftliği var
  • Head shoulders knees and toes
  • 5 little ducks went swim one day
  • 5 little monkies 
  • 10 green bottles

Kreşe dönecek olursak ilk 3 hafta adaptasyon bozukluğu oldu tabi bu yemek yememe (evde bile, resmen aç gezdin ve 1kg verdin), kaka yapamama ve buna bağlı kabızlık olarak yaşadık hep birlikte. Evet kötüydü gerçekten:(
Neyse bu cumartesi günü kakanı çok kolay yapabildiğini fark ettin, anne acımıyor artık dedin. sonra da bezini bağlamamı istemedin, ben de sana uydum ve sadece külotla dolaştın evde. Bez yok çişin geldiğinde tuvalete gidicez söyle bana olur mu dedim, tamam dedin. İlk iki çiş kazaya gitti :) Sonrasında kazasız devam ettin bebeğim, ertesi günde kakanı yaptın lazımlığına, gerçekten çoook sevindik babanla. Bütün kakalar çıktıktan sonra, yemek de yemeye başladın ki harika birşeydi bu :)
Geceleri bağladım bezi, ilk gece epey çiş vardı, ikinci gece çiş azalmış sen çişim geldi diye uyandın sabah ve epey çiş yaptın. Üçüncü gece iki sefer süt içmiş olmana rağmen tutmuşsun çişini, bez kupkuruydu bu sabah ve hepsini lazımlığına yaptın bal böceğim, aferin sana harika gidiyorsun :)
Çişi, kakayı tuvalete atıp bay bay çiş, bay bay kaka deyip sifonu çekiyorsun, sonra eller yıkanıyor ve sen bu işten gerçekten keyif alıyorsun.

Seni epeydir bu sürece konuşarak, kitap okuyarak hazırladık aslında ve gerçekten çok etkisi oldu çok şükür. Bu arada kitap okumayı hala çok seviyorsun,  eee buna da çok çok şükür :)

Bu aradan yapabildiğin şeylere  100 e kadar ingilizce Türkçe saymayı ekledin 1,5 aydır :) Sayılar hala en favorin. Hayali arkadaşların bile sayılar oldu komik çocuk :) Çişi kakayı sayıyoruz ne kadar yapmışsın diye, parmaklarınla sayıları gösterebiliyorsun ve bunu sen öğrenmek istiyorsun :) Sistematik saymayı epeydir yapıyorsun maşallah, o konuda da iyisin. sayı merakını matematiğe çevirip bu işi iyi yaptığını söyleyebilirim. Mesela 6 dan 1 çıkarsa kaç olur dediğimde 5 diyorsun, 6 ya bir eklediğimiz zaman kaç olur dediğim de 7 diyorsun ve bu müthiş birşey kuzucum :) Harfleri de çook uzun zamandır biliyorsun bir sene gibi. Yakında okumaya da başlarsan şaşırmam, çünkü burda ne yazıyor anne, burda ne diyo anne diye her yazıyı soruyorsun tatlım benim.

Senin büyümeni, keşfetmeni, keşfedip öğrendikçe mutlu olmanı izlemek ve seninle beraber bu anları yaşamak o kadar keyifli ki anlatamam. İyi ki varsın meleğim, iyi ki geldin oğlum, iyi ki bizimlesin yavrum seni çooook seviyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder